Det här är en stor favorit här hemma och det är kålmaja! 🤩 Har ni inte ätit det innan så har ni missat något! Så himla gott 🤤😍
Original recept från www.instagram.com
May 15, 2025
500 g vitkål
1 st gul lök
2 msk smör
2 msk ljus sirap
500 g blandfärs
2 dl vatten
2 st köttbuljongtärningar
1 msk kinesisk soja
Salt och peppar
3 dl vispgrädde
Hacka vitkålen, skala och hacka löken och fräs kål och lök i smör i en stor gryta i 5 minuter. Ringla över sirap och fräs i 10 minuter till.
Blanda i färsen och fräs tills den är finfördelad. Tillsätt vatten, buljongtärningar och soja. Krydda med salt och peppar och småkoka i 30 minuter.
Häll i grädde och koka i 5 minuter. Servera gärna med potatis, lingonsylt och pressgurka.