Vaniljpannacotta

Antal personer: 4-6 💡Tips! Om man vill variera smaksĂ€ttningen i pannacottan, sĂ„ kan man vid juletid tillsĂ€tta 1 paket saffran (0,5 gram). Garnera med hjortron eller krossade pepparkakor och hallon (eller rĂ„rörda lingon). Man kan Ă€ven byta ut smaksĂ€ttningen vaniljsocker/vaniljstĂ„ngen mot bl.a. 1 msk kakao eller 1 tsk frystorkat kaffe. Prova! đŸ„° Obs! För de som inte vill Ă€ta vanligt animaliskt gelatin (som finns i form av gelatinblad och gelatinpulver), sĂ„ finns det vegetariska alternativ. Vegetariska alternativ till gelatin; vegegel och agar agar. ErsĂ€tt gelatin med nĂ„got av följande vegetariska alternativ: gelĂ©socker multi (DanSukker) och vegegel (Dr Oetker). TĂ€nk pĂ„ att: GelĂ©socker multi innehĂ„ller Ă€ven strösocker, sĂ„ minska sockermĂ€ngden i receptet om man ska anvĂ€nda detta. Vegegel innehĂ„ller inte strösocker. Men lĂ€s instruktionerna pĂ„ vegegel om man ska anvĂ€nda det. 💡Tips! Om man vill ha Havresmul till Pannacotta: 40 g smör 1 msk grĂ€dde 1 dl havregryn Âœ dl socker 1 Âœ msk sirap Blanda alla ingredienser i en bunke. SĂ€tt stekpannan pĂ„ mellan medel och hög temperatur. HĂ€ll i blandningen i pannan och bryn tills det blir gyllenebrunt. StĂ€ll Ă„t sidan lĂ„t svalna och stelna till.

HelĂ©n ”Nenne” Mattsson

Feb. 3, 2023

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.