Enkel, billig och god pastarätt där den klassiska falukorven får förgylla rätten. Perfekt för matlåda och frysa in. Anpassa mängden jalapeños efter smak, men viktig detalj i rätten då sötman passar perfekt in i smaken. Så skippa inte jalapeños.
Feb. 2, 2023
800 g falukorv
200 g svartkål
1 st röd paprika
0.5 st purjolök
1 - 2 msk jalapeños
1 st gul lök
1 st vitlök
2 msk tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
Oregano
Rökt paprikapulver
Salt
Peppar
Pasta
Skiva falukorven i önskad storlek och form. Stek falukorven i smör så den får yta och lägg åt sidan.
Hacka gul lök och jalapeños. Stek i smör i en stekpanna och pressa i vitlöken.
Strimla purjolök och svartkål (Se till att ta bort stjälken från svartkålen). Kärna ur och dela paprikan i önskad storlek och form. Ha ned det i stekpannan. Blanda om i fräs i ett par minuter.
Tillsätt tomatpuré i stekpannan och rör runt. Vänd ned falukorven tillsammans med matlagningsgrädde och mjölk. Smaka av med oregano, rökt paprikapulver, salt och peppar. Låt koka ihop en stund.
Servera därefter med pasta.