Saftig & smakrik grillad fläskytterfilé vad säger du till det? 😍 Den här grillade fläskytterfilén som både marinerades och glazeades med en härlig blandning av aprikosmarmelad, hoisinsås, japansk soja, vitlök och sweet chili borde du verkligen testa! Servera den gärna med fetaostkräm smaksatt med basilika och rostade potatisar/sötpotatisar samt körsbärstomater. Antal: 4 portioner Tid: Över 60 minuter
Original recept från www.instagram.com
May 12, 2025
600 g fläskytterfilé
2 msk aprikosmarmelad
1 msk sweet chili-sås
1 tsk chili flakes
2 st finhackade vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
2 msk hoisinsås
1 tsk risvinäger
0.5 tsk lökpulver
2 dl turkisk yoghurt 10 %
150 g fetaost
0.5 kruka färsk basilika
1 krm salt
900 g potatis/sötpotatis
Timjan eller annan ört du gillar
2 msk olivolja
400 g körsbärstomater på kvist
Putsa köttet och blanda marinaden. Häll ner köttet och marinaden i en plastpåse eller skål där den täcks så mycket som möjligt med såsen. Marinera ett par timmar.
Förbered fetaostkrämen: Blanda turkisk yoghurt och mosad fetaost. Finhacka basilikabladen och vänd ner i såsen. Förvara svalt till serveringstillfället.
Sätt ugnen på 225°. Tvätta och skala potatisarna och dela dem i bredare 'slantar'. Fördela potatisen i en långpanna med bakplåtspapper. Tillsätt olja salt, peppar och timjan. Lägg på tomatkvisten och rosta strax under ugnens mitt i 20 minuter. Tag ut tomaterna, rosta vidare tills potatisen är klar, 5–7 minuter.
Ta ut köttet och ta det ur påsen men spara marinaden! Grilla köttet snabbt runtom så att det får färg och sedan indirekt grill tills innertemperaturen på köttet är 60°. Pensla då med marinaden som en glaze. Grilla klart tills köttet har en innertemperatur på ca 65 c.
Skiva köttet, häll över köttsaften och servera med potatis, tomater och fetaostkräm.