Allt i ett - snabb, god och lättlagad kycklinggratäng med grönsaker som gör succé! 👍 Man kan också lägga i champinjoner eller smörstekta gula kantareller och strö bitar av fetaost i hela formen - om man vill ha en festligare och godare kycklinggratäng 🥰 💡Tips! Om man är ca 8 personer, så kan man göra en dubbelsats i en långpanna (med hög kant).
Feb. 1, 2023
4 st kycklingfiléer
2 msk grön pesto
8 - 10 st soltorkade tomater (i olja)
3 st vitlöksklyftor
2 st paprikor (en gul och röd)
1 msk grillkrydda
2 msk kycklingfond (eller 1 st kycklingbuljong)
5 dl matlagningsgrädde
8 - 10 st körsbärstomater
150 g sockerärtor (färska eller frysta)
1 st liten näve färsk babyspenat
Salt och peppar
2 msk färsk timjan
Olivolja
1 dl finriven permesanost
3 - 4 st citronskivor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Hacka paprikan och dela sockerärtorna i mindre bitar.
3. Häll matlagningsgrädde i en ugnssäker form.
4. Tillsätt pesto, soltorkade tomater och rör runt i formen.
5. Tillsätt grönsakerna och placera kycklingfiléerna uppepå.
6. Ringla över olivolja och krydda med grillkrydda, fond/kycklingbuljong, salt och peppar.
7. Lägg på några citronskivor och krydda med timjan.
8. Tillaga i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
9. Ta ut formen och skeda såsen över kycklingen och toppa med parmesanost.
6. Servera med ris och sallad.