Överblivet ris och önskar en snabb vegetarisk vardagsrätt? Testa då denna vegetariska schnitzeln (eller Vego Nuggets) med picklad rödkål, ris med asiatisk majonnäs samt gochujangsås/sriracha och sesamfrön.
May 10, 2025
1 dl majonnäs (lätt)
3 tsk japansk soja
0.5 dl lätt créme fraîche
0.75 tsk sesamolja
1 klyfta vitlök (finriven)
0.25 st av rödkålshuvud, strimlad
3 st delar vatten
2 st delar strösocker
1 st del ättiksprit (12 %)
4 vegetariska schnitzlar, gärna hälsans kök
4 portioner kokt ris
Sallad
Sriracha/gochujangsås
Sesamfrön
Pickla rödkålen mängd grönsaker men ca 1/4 av rödkålshuvud, strimlad, 3 delar vatten, 2 delar strösocker, 1 del ättiksprit (12 %). Låt stå kallt ett par timmar.
Rör ihop den asiatiska majonnäsen.
Koka ris och tillaga schnitzlarna, gärna i airfryer (190 grader 10-12 min) Vänd en gång.
Servera schnitzel med ris, picklad rödkål, sallad, asiatisk majo, sriracha & sesamfrön.