Ny variant av tacos som var mycket uppskattad hÀr hemma! Vad sÀgs om kycklingfÀrs smaksatt med tacokrydda men Àven chipotle pasta som sedan gratineras med en klick salsa och cheddar pÄ toppen? Till det sedan en salsa med tomat, mango och rödlök samt en avokadokrÀm med grÀddfil, majonnÀs, vitlök, lime och jalapeño?
Original recept frÄn www.instagram.com
May 9, 2025
12 st tacobĂ„tar âstand and stuffâ @oldelpasosverige
3 dl riven ost
500 g kycklingfÀrs eller kycklinglÄrfilé finhackad
1 - 2 msk chipotle paste
1 st tacokrydda ocksÄ old el paso
1 st par matskedar salsa (ocksĂ„đđ»)
3 dl mango
10 st körsbÀrstomater
0.5 st rödlök
1 tsk neutral olja
Salt
1.5 dl grÀddfil
1 st avokado
0.5 dl majonnÀs
6 st inlagda jalapenskivor
2 st vitlöksklyftor
0.5 st lime, pressad
Salt & peppar
Stek kycklingfÀrsen tills den fÄtt fÀrg, tillsÀtt chipotle paste och blanda vÀl. LÀgg till tacokrydda och 1 dl vatten. Stek i olja tills klar.
Mixa ihop grÀddfil, majonnÀs, avokado, lime och finhackad jalapeno pÄ burk. Smaka av med salt & peppar.
Tina mango ifall den Àr fryst och dela i mindre bitar. Finhacka rödlök och tomat. Blanda ihop med olja och lite salt.
Fördela kycklingen i tacobÄtarna. Toppa med lite salsa och sedan ost. Gratinerna i ugnen pÄ 200 grader ca 10 minuter tills osten smÀlt. Servera sedan bÄtarna med salsan och sÄsen! GÀrna Àven en extra sallad med tex gurka och extra salsa pÄ toppen smakade gott till.