Alltså smakerna av Caramello chokladen och brownien gjorde sig så bra ihop! Va tvungen att dela det nu! Hoppas du testar 🤗🙏 Brownien som alltid går hem! 🤩 Med härligt god tryffel på som inte går att sluta äta! Så gott!
Original recept från www.instagram.com av @barrgatansbakstuga
May 9, 2025
1 dl grädde
150 g caramello
2 st ägg
150 g smör
2.5 dl socker
1 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
Flingsalt om du vill
Koka upp grädden ta av från plattan och rör i choklad, blanda tills den smält ordentligt och blivit en len tryffel. Ställ i kylskåpet.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kanterna på en bakform på ca 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker, rör till en lite grynig smet.
Vispa ner 1 ägg i taget, blanda tills varje ägg har arbetats in.
Vänd slutligen ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och ta ut tryffeln ur kylskåpet (kolla så den är tillräckligt tjock) bred tryffeln ovanpå.
Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt. Skär den sedan i bitar!