God kaka med mandelmassa och bär (blåbär/hallon)!
Jan. 30, 2023
2 st ägg
1.75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa
125 g blåbär
125 g hallon
100 g smör (kallt)
Florsocker (som garnering)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en pajform (ca 24 cm i diameter).
3. Vispa ägg och strösocker pösigt.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål.
5. Rör ner blandningen i äggsmeten och bred ut i formen.
6. Fördela blåbär och hallon över smeten.
7. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg över bären som ett täcke.
8. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i ca 40 minuter.
9. Låt den svalna något före serveringen (se bilden), sikta sedan över med florsocker.