Den allra ljuvligaste chokladtårta du kan tänka dig, lagom kladdig och med fantastisk chokladtryffel ovanpå. Vackert och raffinerat med pinjekärnor på toppen.
Original recept från www.arla.se
March 8, 2022
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
10.5 dl arla® vispgrädde
2 msk arla® svenskt smör
200 g mörk choklad
0.5 dl rostade pinjenötter
150 g arla® svenskt smör
3 dl strösocker
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme för servering. Skär i smala bitar.