100 g smör
4 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 dl mjölk
500 g kantareller
400 g nötfärs
1 st röd lök, hackad
1 msk olja
3 st ägg
2.5 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjölet med bakpulvret. Lägg i rumstemprerad smör och blanda.
2. Tillsätt salt och mjölk, och knåda till en smidigt deg.
3. Degen behöver inte vila, utan man kan kavla ut den på en gång till önskad storlek och tjocklek.
4. Receptet räcker för två pajformer eller för en långpanna.
5. Fräs den hackade löken med lite olja i en stekpanna. Tillsätt färs och bryn den en kort stund.
6. Till sist lägg i svamp, lite vatten och kryddor efter smak och låt puttra på svag värme tills allt vatten är borta.
7. Bred ut fyllningen i pajskalet.
8. Blanda ihop äggen, grädde, lite creme fraiche. Häll över färsen. Strö över den rivna osten.
9. Grädda i ca. 30 min eller tills pajen blir gyllenbrun.