Den här rätten är verkligen så god 👌🏼 4 förrätter/ smårätter
Original recept från www.instagram.com
May 4, 2025
280 g rå lax
4 msk ponzu
Lite salt
1 st avocado
6 st rädisor
2 - 3 tsk wasabi
1 msk ättikssprit 12%
2 msk vatten
1 tsk honung
2 st små steklökar/scharlottenlök
3 msk smör brunt
2 tsk ljus soja
1.5 dl majonnäs
2 tsk ljus soja
Liten knippe tunna risnudlar
Olja att fritera i
Oxalis eller någon annan blomma till dekoration
Preppa alla ingredienser färdigt i skålar och sen lägger du upp.
Skär laxen i små kuber. Lägg i en skål och tillsätt 3 msk ponzu. Smaka av med salt.
Skär avocado i små tärningar. Lägg i en skål och häll på 1 msk ponzu+ lite salt.
Skär rädisorna i tunna skivor med en mandolin. Blanda med wasabi, ättiksprit, vatten och honung. Låt stå ett tag.
Skala och dela löken på hälften. Separera från varandra. Bryn smöret och ha i 2 tsk soja. Lägg i lökbitarna och låt stå ett tag.
Blanda majonnäs och soja och lägg i spritspåse.
Värm upp olja i en kastrull till 180 grader. Ha i risnudlarna. De poppar upp på två sekunder. Lägg upp på hushållspapper.
Fördela alla komponenter på tallriken och toppa med riskrisp och oxalis.