Så här gör jag min caesarsallad. 4 port
Original recept från www.instagram.com
May 4, 2025
600 g kycklinglårfilé
Saft från 0,5 citron
1 msk ljus soja
2 msk olivolja
1 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk rosmarin
1 knippe färsk timjan
Salt, peppar
2 - 3 st romansallader
1 pkt bacon
1 - 2 st rödlökar
8 st cocktailtomater
4 skivor typ levainbröd
Hyvlad parmesan att toppa med
2 msk finhackad gräslök
1 st ägg
1 tsk dijonsenap
2 msk pressad citronjuice
2 dl neutral olja
2 st sardeller
1 dl finriven parmesan
Salt, peppar
Ev. lite vatten om den är för tjock
Mixa ihop ingredienser till dressingen med en stavmixer.
Skiva löken tunnt med mandolin, lägg i en skål med isvatten. Låt stå ett tag. Det gör att den blir härligt krispig och mildare i smaken.
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela filéerna något. Lägg i kycklingen i marinaden. Låt stå 1 timme. Grilla i 225 grader i ugn i ca 15-20 minuter.
Lägg baconen på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i ugn i 225 grader tills de blir härligt krispig, ca 8 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Spara fettet.
Skär brödet i kuber. Stek i fettet från baconen tills de blir gyllene. Lägg upp på ett hushållspapper.
Skölj salladen och skär i mindre bitar. Häll i en skål och häll på nästan hela dressingen och slunga runt så att du får dressing över allt.
Klyfta tomaten. Finhacka gräslöken.
Börja med att lägga salladen i botten på en tallrik. Lägg en klick dressing i mitten. Lägg på tomat, rödlök, kyckling, hyvlad parmesan, brödkrutonger, bacon och lite gräslök.