Caesarsallad

Så här gör jag min caesarsallad. 4 port

Original recept från www.instagram.com

Lisa Leván

May 4, 2025

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé

Marinad till kyckling

Saft från 0,5 citron

1 msk ljus soja

2 msk olivolja

1 msk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk rosmarin

1 knippe färsk timjan

Salt, peppar

2 - 3 st romansallader

1 pkt bacon

1 - 2 st rödlökar

8 st cocktailtomater

4 skivor typ levainbröd

Hyvlad parmesan att toppa med

2 msk finhackad gräslök

Cessardressing

1 st ägg

1 tsk dijonsenap

2 msk pressad citronjuice

2 dl neutral olja

2 st sardeller

1 dl finriven parmesan

Salt, peppar

Ev. lite vatten om den är för tjock

Gör så här

Mixa ihop ingredienser till dressingen med en stavmixer.

Skiva löken tunnt med mandolin, lägg i en skål med isvatten. Låt stå ett tag. Det gör att den blir härligt krispig och mildare i smaken.

Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela filéerna något. Lägg i kycklingen i marinaden. Låt stå 1 timme. Grilla i 225 grader i ugn i ca 15-20 minuter.

Lägg baconen på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i ugn i 225 grader tills de blir härligt krispig, ca 8 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Spara fettet.

Skär brödet i kuber. Stek i fettet från baconen tills de blir gyllene. Lägg upp på ett hushållspapper.

Skölj salladen och skär i mindre bitar. Häll i en skål och häll på nästan hela dressingen och slunga runt så att du får dressing över allt.

Klyfta tomaten. Finhacka gräslöken.

Börja med att lägga salladen i botten på en tallrik. Lägg en klick dressing i mitten. Lägg på tomat, rödlök, kyckling, hyvlad parmesan, brödkrutonger, bacon och lite gräslök.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.