Brukar du äta cannelloni? Här har du en jättegod Cannellonigratäng med kyckling, soltorkade tomater och färskost. ♥️ Perfekt för en härlig middag med hela familjen och som lyxig matlåda. Färska lasagneplattor fylls med en härlig röra på kycklinglårfilé, Boursin färskost, vitlök, soltorkade tomater, spenat, parmesan & keso och toppas sedan med en örtig tomatsås och ost.
Original recept från www.instagram.com
May 4, 2025
16 - 20 st pasta cannelloni eller färska lasagneplattor
600 g kycklinglårfilé
Salt
Peppar
1 msk paprikapulver, torkad
2 - 3 klyftor vitlök
Olivolja
65 g bladspenat, färsk
10 st soltorkade tomater i olja
3 dl keso
150 g @boursin_sverige black pepper
1 dl parmesanost, färskriven
400 g @muttinordics finkrossade tomater
400 g @barilla tomatsås med basilika
(kan bytas ut mot 800 g finkrossade tomater som du smaksätter med basilika)
0.5 dl mellangrädde
1 krm chili flakes
Parmesanost
Mozzarellaost
Servera gärna med ruccola eller machesallad.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar och krydda runt om. Stek på hög värmen tills den är genomstekt. Rör ofta. Låt svalna något och hacka sedan i små bitar.
Pressa ner vitlöken i olja i en kastrull. Lägg i spenaten och stek tills alla vätska försvunnit. Mixa i matberedare tillsammans med avrunna och strimlade soltorkade tomater, lägg över i en stor bunke.
Vänd ihop med keso, Boursin, riven ost och kyckling.
Spritsa varje cannellonirör eller klicka ut röran och rulla ihop de färska lasagneplattorna.
Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen i en skål eller tillbringare.
Lägg en skvätt tomatsås i botten på en form, lägg i de fyllda rören och toppa med tomatsås och riven parmesan och/eller mozzarella.
Tillaga mitt i ugnen ca 20-25 minuter beroende på vad du har för pasta.