Älskar du kanelbullar och sockerkaka? Då kommer du älska dem här mjuka och saftiga kanelbullerutorna 😍
Original recept från www.instagram.com
May 3, 2025
4 dl strösocker
3 st ägg
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 tsk mald eller mortlad kardemumma
200 g smör, smält
5 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk mald eller mortlad kardemumma
4 msk strösocker
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form ca 25x35 cm, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med en elvisp (Ca 5 minuter).
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa i någon minut.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Blanda ihop kanelen, kardemumman och sockret som ska vara till fyllningen och garneringen.
Häll ut hälften av smeten i formen och pudra över hälften av kanelblandningen.
Häll försiktigt ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanelblandningen.
Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 minuter (Känn med en provsticka för att se om kakan är färdig).
Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.