Alltså hur gott!? Receptet hittar du här nedan ⬇️ Önskar dig en super fin och mysig Valborg 🔥 Tack för att du trycker ❤️ Följ @barrgatansbakstuga för mer recept 🙏. Total tid för gräddning är ca 15-18 minuter.
Original recept från www.instagram.com
May 2, 2025
4 st äggvitor (stora ägg)
2 dl socker
0.5 dl kakao
0.5 dl majsstärkelse
1.5 dl hasselnötsmjöl
1 burk nutella
Hallon
3 dl grädde
Sätt ugnen på 170 grader.
Vispa äggvitorna till en vit och fast maräng, vispa ganska länge.
Häll i sockret, lite i taget tills den blir glansig.
Blanda ihop hasselnötmjölet, socker, majsstärkelsen och kakao i en bunke.
Blanda sedan försiktigt ner blandningen i marängen.
Lägg fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred sedan ut smeten på plåten så den blir rektangulär och ca 1 cm tjock. Går även att spritsa smeten på plåten.
Grädda sedan i ca 15-18 min.
Ta ut kakan och vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna lite.
Dra försiktigt av bakplåtspappret. Va väldigt försiktig så kakan inte går sönder!
Vispa grädde.
När den svalnat helt så börjar du att bred på nutellan i valfri tjocklek (ta inte för tjockt lager).
Bred sedan på 3/4 av grädden. Lägg på några styckna hallon.
Rulla försiktigt ihop kakan till en rulle.
Låt stå en stund i kylskåpet.
Dekorera med grädden som är kvar och lägg på några hallon eventuellt lite mer nutella!