En elegant sötsyrlig chokladmousse med vit choklad i basen. Lätt att laga till många. Tänk på att moussen måste stå kyld ett antal timmar i kylskåp beroende på hur stor mängd som tillagas.
March 15, 2022
200 g vit blockchoklad
1 st ägg
5 dl vispgrädde
2.5 dl kesella neutral eller vanilj
Bär till garnering
Florsocker
Vispa grädden hårt med elvisp i en stor skål.
Smält vit blockchoklad på svag värme i en kastrull med non-stickbeläggning.
Vispa upp ägget i en skål. Häll därefter i kesellan och slutligen den smälta blockchokladen.
Låt chokladsmeten svalna, men se till att den inte stelnar så det bildas bitar.
Häll ner chokladsmeten i den uppvispade grädden och rör runt tills det är jämnt fördelat, men inte mer än nödvändigt.
Ställ in smeten i kylskåpet, minst 2 timmar. Beroende på mängd kan den behöva stå längre för att bli fast.
Servera i cocktailglas. Garnera med färska bär efter tycke; hallon, blåbär eller jordgubbe.
Häll slutligen florsocker i en tesil och strössla över mousse och bär för en fin finish. Addera ett blad citronmeliss eller mynta för slutlig finish.