Jag brukar oftast göra den här på björnbär men blåbär är gott också. Det ska vara vanliga blåbär, ej amerikanska. Frysta går bra. 4 port
Original recept från www.instagram.com
May 1, 2025
1 dl blåbär
2 dl grädde
0.5 tsk vaniljpulver
1.5 msk honung
1 st gelatinblad
1 dl grädde
75 g vit choklad
25 g vit choklad
Lägg gelatinbladet i blöt i 5-10 minuter. Koka upp grädden, vanilj och blåbären/ björnbären. Stäng av värmen. Tillsätt honung, krama ur gelatinbladet och ha i pannacottan. Mixa med stavmixer så att den blir helt slät. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i minst ca 4 timmar.
Hacka chockladen, koka upp grädden. Dra av från värmen. Tillsätt chokladen, rör om tills den smält. Låt svalna något innan du häller den på den stelnade pannacottan.
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper. Baka i ugnen i ca 8 minuter, tills att den får lite färg. Ta ut och låt svalna helt. Hacka chokladen till ett litet grus och toppa pannacottan. Njut!