Tack för all fin respons på kakan! 🙏 Jag älskar det! 👏 Jag fick ut ungefär 12 stycken av mitt receptet, många som har frågat 🤗👏.
Original recept från www.instagram.com
April 30, 2025
125 g smör
0.25 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
4 dl havregryn
1 dl mjöl
1.5 dl socker
1 st ägg
3 st färska rabarber
Vaniljkräm
Flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller använd en muffins plåt.
Smält smöret i en kastrull, rör i socker, ägg och sirap. Blanda sedan i dom torra ingredienserna till en geggig smet.
Häll sedan i smeten i varje muffins form upp till hälften av formen.
Skär rabarbern i små bitar och blanda med potatismjöl.
Gör vaniljkräm (marsankräm).
Klicka på ca 1-2 msk vaniljkräm på varje muffins och strö sedan på rabarbern.
Häll på en klick av smeten på för att få ett lock (detta moment kan skippas).
Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter tills dom fått en fin färg.
Garnera med vitchoklad om du vill.
Låt kakan svalna helt.