Går toppen att byta ut lasagneplattorna mot vanlig pasta!
Original recept från vm.tiktok.com
April 28, 2025
1 st burrata
1 lagom gäng färska lasagneplattor
300 g sparris
50 g smör
0.5 dl pinjenötter
0.5 citron
Salt och peppar
Skär av ändarna av sparrisen och hyvla bort skalet längst ner med en potatisskalare. Skär dem sedan i munsbitar bitar.
Bryn smör. Hetta upp en kastrull på hög värme, gå i med smöret och smält det under konstant omrörning och fortsätt vispa på värmen tills att smöret får en brun färg och doftar nötigt. Häll över i en sval skål tills servering.
Stek sparrisen i olja på hög värme i ca 3-4 minuter. Salta! Man vill ha stuns kvar så stek inte för länge, men vi vill ändå ha lite färg på dem!
Koka under tiden lasagneplattorna i 2 minuter i lättsaltat vatten.
Sedan är det bara att lägga upp! Använd en varm tallrik! Varva lasagneplattor, sparris, en bit burrata och brynt smör. Varannan platta skippar jag burratan.
Toppa med rostade pinjenötter, citronzest (och en liten skvätt citronsaft), salt och peppar.