Tunt skivade/bankade kycklingfiléer fyllda och ihoprullade med en röra på färskost, vitlök, soltorkade tomater, persilja, riven parmesan och bacon och sås smaksatt med bl.a. vitt vin, kycklingfond, timjan och grädde.
Original recept från www.instagram.com av @fias_food_etc
April 28, 2025
900 g tunnskivad kycklingfilé
100 g färskost
1 dl finriven parmesan
3 st strimlade soltorkade tomater, finhackade
2 klyftor vitlök, rivna
3 msk färsk persilja, finhackad
0.5 st fp bacon
Salt & svartpeppar
500 g pasta
1 st fp haricot verts
3 st strimlade soltorkade tomater, finhackade
2 - 3 st vitlöksklyftor, rivna
1 st liten röd chili, finhackad
2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche lätt
1 msk kycklingfond
1 tsk timjan
0.5 dl riven parmesanost
Salt & svartpeppar
Chili flakes
Socker
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek bacon och låt rinna av.
Gör fyllningen
Banka ut kycklingen om du inte köpt tunnskivad, dela ev i två vid behov, klicka på lite fyllning på varje.
Rulla ihop och fäst med tandpetare. Krydda runtom med salt & svartpeppar.
Stek rulladerna runtom med smör i stekpanna i omgångar så att de får fin färg. Lägg sedan över till ugnsform och tillaga 20 min. Kolla så att de är uppe i 72 grader.
Stek lök, chili och tomater mjukt i en kastrull i olivolja. Tillsätt vinet och stormkoka lite innan du häller i övriga ingredienser och låt koka ihop.
Smaka av med salt, peppar, chili flakes och lite socker. Red ev av med lite pasta vatten eller maizena & vatten. Häll gärna i lite av såsen/vätskan från kycklingen.
Koka pasta samt haricot verts.
Servera rulladerna med såsen, pasta och bönorna. Toppa ev med extra parmesan & bacon.