Färgglad och mumsig Grilloumi Bowl. ♥️Obs! Även mina barn gillade 🥳 Grilloumi/halloumi/Pannoumi- kärt barn har många namn. Men alla är bra och goda vegetariska proteinrika alternativ att toppa grönsakerna med eller ha ner i diverse grytor. 👌🏻 Jag tycker den blir bäst i aifryern- håller du med?
Original recept från www.instagram.com
April 26, 2025
1 st förpackning kokta kikärtor (380 g)
1 msk majsstärkelse
1 tsk rökt eller vanligt paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
0.5 tsk salt
1 msk olja, tex raps
0.25 st av rödkålshuvud, strimlad
3 st delar vatten
2 st delar strösocker
1 st del ättiksprit (12 %)
2 st grilloumi/halloumi
Srirachamajonnäs
Pickla rödkålen mängd grönsaker men ca 1/4 av rödkålshuvud, strimlad, 3 delar vatten, 2 delar strösocker, 1 del ättiksprit (12 %). Låt stå kallt ett par timmar.
Blanda ingredienserna till kikärtorna i en skål. Häll kikärterna i korgen på airfryern, ha ev bakformspapper emellan, och rosta på 180° ca 15-20 min. Skaka korgen några gånger under tillagningen och spraya ev med lite mer olja. Har du inte airfryer kör i vanlig ugn men då ca 40 min. Man vill ju ha dem rätt hårda.
Förbered alla dina grönsaker
Sätt airfryern på 200 grader. Skiva och torka av halloumin. Lägg in i Airfryer korgen och kör i 8 minuter tills den börjar få färg. Vänd och kör i ytterligare 2-5 minuter tills den är knaprig och gyllene.
Servera allt ihop tillsammans i en bowl, gärna med Srirachamajo till.