Denna flankstek med nudelwok blev riktigt bra. Enkel och god vardagsmat!
April 26, 2025
500.5 g flankstek salt, peppar
Broccoli 250 g
Sugar snaps 1 fp
Rödpaprika 1
Morot 1-2
Wok sås:
1 dl ostronsås
2 msk japansk soja
1 msk konc oxfond
1 msk strösocker
1 tsk crema di balsamico
1 st pressad vitlök
1 tsk majsstärkelse
0.5 dl vatten
4 portioner äggnudlar
Blanda woksås (vispa ut majsstärkelsen) och skär grönsaker i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna riktigt varmt och ha ner flanksteken tillsammans med en klick smör. Stek på båda sidor så den får yta, dra sedan ner värmen och låt den gå klart.
Låt den vila i 10-15 minuter och skiva sedan upp den i centimetertjocka skivor som du skär rakt över fiberriktningen.
Woka grönsakerna i en het stekpanna eller wokpanna i olja. Börja gärna med morötter och broccoli.
Koka nudlarna enligt instruktion.
Blanda ner woksåsen i grönsakerna och låt koka ihop lite. Avlsuta med att ha i nudlarna och blanda väl.
Servera med köttet, sesamfrön och sriracha eller gochujangsås.