4 förrätter/ smårätter
Original recept från www.instagram.com
April 25, 2025
4 st formbröd
240 g oxfilé el. innanlår
2 - 3 tsk vit tryffelolja
Salt, peppar
50 g gräslök (eller ramslök)
1 st ägg
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja
1 tsk salt
Några varv på pepparkvarnen
Några strån gräslök
2 st små potatisar
Olja att fritera i
Börja med gräslöksmajonnäsen. Grovhacka gräslöken. Lägg gräslöken i en smal hög behållare, tillsammans med dijon, ägg, vinäger salt och peppar. Mixa med stavmixer tills det blir slätt. Häll i oljan i en tunn stråle samtidigt som du mixar, fortsätt tills du får en tjock konsistens. Stoppa det sedan i en spritspåse.
Hyvla potatisen med mandolin till tunna skivor. Fritera i 180 grader tills de får fin färg, lägg på hushållspapper.
Tärna köttet i smått. Häll i tryffelolja salt och peppar.
Skär brödet i rektangulärer. Stek dem i smör och olja tills de blir krispiga och får fin färg.
Lägg det stekta brödet på en fin tallrik, lägg på köttet. Spritsa ut gräslöksmajon, lägg på några strån gräslök och sist friterad potatis.