Jag såg den här rätten i en serie och blev så sugen att testa en egen variant av den. 4 port
Original recept från www.instagram.com
April 25, 2025
2 st baguetter
Bregott
Dijonsenap
Gruyèreost eller annan krämig ost
Saltgurka
800 g rostbiff
2 st hackade gula lökar
3 st skivade vitlöksklyftor
1 st morot i bitar
1 msk tomatpuré
1 msk oxfond
2 dl rödvin
5 dl vatten
2 msk söt paprikapulver
1 msk lökpulver
Några kvistar färsk timjan
Salt och peppar
2 msk smör
Olivolja
Börja med köttet. Stek löken i botten på grytan/kastrullen tillsammans med smör och olja på medelvärme. Tillsätt tomatpuré, och vitlök och stek några minuter till. Skär köttet i mindre bitar. Lägg i kastrullen och stek några minuter till. Tillsätt resten av ingredienserna till köttet och koka upp. Jag gjorde i tryckkokare och det tog ca 50 minuter. Om du gör i en vanlig kastrull eller gryta tar det ca 4 timmar. Tillsätt vatten om det kokar bort helt. När köttet är klart (det ska ff vara lite tuggmotstånd i det) så sila av skyn till dip.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär baguetten i önskad storlek. Bred på bregott, sen dijon och lägg på ost och kött. Häll på lite sky.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i ugn tills osten smält, ca 4-5 minuter.
Ta ut och lägg på saltgurka. Häll sky i en dipskål och sen är det bara att dippa och njuta.