4 port Koka spagettin enligt anvisningar, spar lite pastavatten. Smält smör i en stekpanna tillsammans med en skvätt olivolja. Stek lök på medelvärme några minuter. Tillsätt vitlök och squash och stek några minuter till. Häll i vinet och låt reducera till hälften. Tillsätt grädde, fond, honung, vinäger, tryffelolja och skivad tryffel. Spara lite tryffel till topping. Koka på medelvärme ca 10 minuter. Späd med lite pastavatten i slutet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop pastan med såsen. Lägg upp och toppa.
Original recept från www.instagram.com
April 23, 2025
500 g spagetti
2 st scharlottenlökar, finhackad
2 st vitlöksklyftor, skivade
1 st squash tunt skivad
2.5 dl vitt vin
2 dl finriven parmesan
1 tsk tryffelolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
4 dl grädde
2 msk valfri fond
Tryffel på burk ca 20 g
25 g smör
Olja
Salt, peppar
Lite pastavatten i såsen
Koka spagettin enligt anvisningar, spar lite pastavatten.
Smält smör i en stekpanna tillsammans med en skvätt olivolja. Stek lök på medelvärme några minuter.
Tillsätt vitlök och squash och stek några minuter till.
Häll i vinet och låt reducera till hälften.
Tillsätt grädde, fond, honung, vinäger, tryffelolja och skivad tryffel. Spara lite tryffel till topping.
Koka på medelvärme ca 10 minuter. Späd med lite pastavatten i slutet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Rör ihop pastan med såsen.
Lägg upp och toppa.