Saffransrisotto med chorizofärs och haricots verts

4 port Börja med att steka löken på medelvärme i en vid kastrull i olivolja på medelvärme. Tillsätt saffran och vitlök och stek några minuter till. Tillsätt riset och stek några minuter till. Häll i vinet, höj värmen något och låt koka in. Sen tillsätter du ca 2 dl buljon i taget tills det tar slut. Det tar ca 20 minuter. Det ska vara lite tuggmotstånd på riset och risotton ska vara lös. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt 4 dl finriven parmesan och smör och rör runt. Toppa med knaperstekt chorizofärs, stekta haricots verts som du skurit i mindre bitar och riven parmesan.

Original recept från www.instagram.com

Lisa Leván

April 22, 2025

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.