4 port Börja med att steka löken på medelvärme i en vid kastrull i olivolja på medelvärme. Tillsätt saffran och vitlök och stek några minuter till. Tillsätt riset och stek några minuter till. Häll i vinet, höj värmen något och låt koka in. Sen tillsätter du ca 2 dl buljon i taget tills det tar slut. Det tar ca 20 minuter. Det ska vara lite tuggmotstånd på riset och risotton ska vara lös. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt 4 dl finriven parmesan och smör och rör runt. Toppa med knaperstekt chorizofärs, stekta haricots verts som du skurit i mindre bitar och riven parmesan.
Original recept från www.instagram.com
April 22, 2025
2 st banancharlottenlök, finhackad
3 st skivade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 pkt saffran
4 dl risottoris av valfri sort
2.5 dl vitt vin
1.4 l hönsbuljong
4 dl finriven parmesan
2 msk smör
Salt
Peppar
200 g chorizofärs
1 st litet pkt haricots verts
Riven parmesan
Börja med att steka löken på medelvärme i en vid kastrull i olivolja på medelvärme. Tillsätt saffran och vitlök och stek några minuter till.
Tillsätt riset och stek några minuter till. Häll i vinet, höj värmen något och låt koka in.
Sen tillsätter du ca 2 dl buljon i taget tills det tar slut. Det tar ca 20 minuter.
Det ska vara lite tuggmotstånd på riset och risotton ska vara lös. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt 4 dl finriven parmesan och smör och rör runt.
Toppa med knaperstekt chorizofärs, stekta haricots verts som du skurit i mindre bitar och riven parmesan.