Jag älskar matiga våfflor och en blandning av sött och salt. Det blev det idag när jag gjorde bananvåfflor med rökt lax. Ett nyttigare alternativ, men det blir inte så frasiga som vanliga våfflor men väldigt goda på sitt sätt. 🤤 Detta blev fyra våfflor.
March 5, 2022
Salt (lite) och svartpeppar
200 g rökt lax
0.5 röd lök eller schalottenlök
1.5 dl gräddfil
8 st cocktail tomater
4 ägg
1.5 dl havregryn
25 g smör/magarin att ha i våggeljärnet
2 banan
Blanda ägg, havregryn, salt och banan i mixer.
Värm våffeljärnet och bred ut en klick smör så att det kommer överallt. Snåla inte med smöret för då kommer våfflan fasta, hellre lite för mkt.
Lägg i våffelsmet och kör på. Nytt smör för varje våffla. När en våffla är klar så lägg det på ett galler, då blir resultatet bättre.
När alla är klara så lägg på lax, lök, tomat och sist gräddfil. Avsluta med svartpeppar. Servera och njut!