Om ni vill göra den i en långpanna, så går det bra att dubblera satsen. Det går även bra att göra den i muffinsformar 🧁
Jan. 24, 2023
100 g smält smör
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 st ägg
2–3 tsk stötta kardemummakärnor
2 st ½ dl filmjölk (mjölk funkar också, men filmjölk gör den lite saftigare)
2 msk pärlsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen.