Viktigt att hålla sig inom temperaturspannet för matsäkerheten och texturen. Tips: 2 tsk chokladknappar som EXTRAS
April 21, 2025
4 st stora äggulor
80 g strösocker
15 g kakao, silad
230 ml grädde
100 ml mjölk
50 g mörk choklad (74%), delad i små delar
Vispa äggulor, socker och kakao i en liten kastrull tills allt är blandat.
Tillsätt grädde och mjölk och rör om.
Sätt kastrullen på medelvärme och rör om konstant med en visp eller slickepott. Värm tills temperaturen är 74-79°C.
Ta bort kastrullen från värmen, blanda i choklad och häll smeten genom en sil ner i en tom behållare. Placera behållaren i ett isbad. När den har kylts ner, sätt på locket på behållaren och frys i 24 h.
Ta ut behållaren från frysen och ta av locket. Kör GELATO-programmet i NinjaCreamin. Lägg eventuellt till EXTRAS.