Viktigt att hålla sig inom temperaturspannet för matsäkerheten och texturen. Tips: 3 krossade oreos eller ett paket saffran som EXTRAS
April 21, 2025
4 stora äggulor
1 msk ljus sirap
55 g strösocker
250 ml grädde
90 ml mjölk
1 vaniljstång/1 tsk vaniljpulver
Vispa äggulor, sirap och socker i en liten kastrull tills allt är blandat och sockret är upplöst.
Tillsätt grädde, mjölk och vanilj och rör om.
Sätt kastrullen på medelvärme och rör om konstant med en visp eller slickepott. Värm tills temperaturen är 74-79°C.
Ta bort kastrullen från värmen och häll smeten genom en sil ner i en tom behållare. Placera behållaren i ett isbad. När den har kylts ner, sätt på locket på behållaren och frys i 24 h.
Ta ut behållaren från frysen och ta av locket. Kör GELATO-programmet i NinjaCreamin. Lägg eventuellt till EXTRAS.