Använd en hummus du verkligen gillar, eftersom det huvudsakligen är det som såsen kommer att smaka. Originalrecept och bild från Pick Up Limes, vegansk dietist och matbloggare. Ca 736 kcal per portion med 21,9 g protein.
March 5, 2022
0.5 st broccolihuvud
400 g pasta (alt. glutenfri)
200 g soltorkad tomathummus eller annan smaksatt hummus
1 burkar kokosmjölk
270 g körsbärstomater
0.5 dl riven vegansk parmesan
Slå på ugnen på 200°.
Skär broccolin i mindre buketter. Hacka stjälken i mindre bitar.
Koka pasta enligt anvisningar med 3-4 min innan pasta blir al dente. Häll över pasta i en ugnsform.
Vispa ihop hummus och kokosmjölken i en skål och häll över pasta.
Tillsätt broccoli och körsbärstomater och blanda ordentligt. Strö över parmesan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.