En riktigt fräsch och somrig måltid med massor av smaker. Lite hetta från kycklingen, sötma och syra från salsan och på toppen en krämig och härlig sås på avokado och jalapeno.
Original recept från vm.tiktok.com
April 20, 2025
1 kg kycklinglårfilé
1 st hel gul lök
3 st vitlöksklyftor
Saften från en lime
0.5 - 1 st habanero
2 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
2 tsk mortlad kryddpeppar
1.5 tsk muskotnöt
1.5 tsk kanel
5 msk japansk soja
2 msk olja
4 msk vitvinsvinäger
5 msk flytande honung
2 tsk salt
Svartpeppar
2 st mango
1 st ananas
2 st grillade majskolvar
1 st chili
0.5 st rödlök
Saften från 0,5 - 1 lime
Hackad koriander efter smak
Salt och svartpeppar
Lägg alla ingredienser i en blender och mixa tills den blir slät
Gnid in kycklingen med marinaden och låt marinera 4 timmar men gärna över natten.
Grilla kycklingen så den får ordentligt med yta.
Låt kycklingen vila ett par minuter och skär upp tunna skivor. Smaka av och avsluta med mer salt och peppar vid behov.
Servera med grillat tortillabröd, salsa och sås.
Skär frukterna i små kuber, lägg i en skål.
Finhacka chili och rödlök.
Grilla majskolvarna så som för fin yta och skär av majsen med kniv.
Smaka upp salsan med lime, koriander salt och peppar.