100g smör
2 st ägg
2 st 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 st 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Sätt ugnen på 175°C.
Ställ ut muffins formar på en plåt eller en muffinsplåt.
Smält smöret i kastrull, låt svalna något.
Vispa ihop ägg och socker (använd inte elvisp).
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen. Fyll i till halva muffinsformen.
Grädda mitt i ugnen i ca 6-8 minuter
Ta ut muffinsen och ställ åt sidan.
Marängen:
Chokladmaräng:
3 äggvitor
1.5 dl strösocker
50 g mörk choklad el valfri choköad
Smält chokladen över ett vatten bad och låt stå.
Vispa äggvitan till en fast maräng och rör sedan i sockret lite i taget.
Vispa till en glansig och fast maräng.
Rör sedan ner den smälta chokladen försiktigt i marängen och bred sedan över marängen på varje muffins.
Va inte snål med marängen!
Ställ in muffinsen ytligare 10 min!
Ta ute dom och låt svalna!
Lycka till!