Nej men snĂ€lla!!! DethĂ€r Ă€r verkligen sÄÄÄ gott! đ„č Har du ris över frĂ„n tidigare mĂ„ltid eller kokar du alltid lite för mkt precis som jag ofta gör? DĂ„ mĂ„ste du bara laga de hĂ€r enkla och goda risbollarnađžđ€©
Original recept frÄn www.instagram.com
April 19, 2025
Kokt ris (nÄgra dl)
1 st skvÀtt olivolja
1 st pÄse med fÀrdig riven mozzarella och cheddar blandning
1 st nÀve fin hacka persilja
1 st stort Àgg eller tvÄ smÄ
Chiliflakes
Grillkrydda
Lökpulver
Vitlökspulver
S&p
Mjöl
1 st Àgg
Panko ströbröd (kryddat med s&p, vitlökspulver & persilja)
Blanda ihop alla ingredienser till risbollarna i en skÄl till en smet, Àr smeten lite för lös för att forma till bollar sÄ kan du strö i lite vetemjöl.
Panera bollarna i mjöl för att sen doppa dom i det vispade Àgget och till sist rulla dom i pankon.
FRITERA bollarna i en airfryer pÄ 200grader (pensla dom lÀtt med olja) i ca 20-30 minuter men vÀnd dÄ och dÄ. HÄll koll pÄ dom, nÀr du fÄr en fin gyllene fÀrg sÄ Àr de fÀrdiga. Du kan ocksÄ fritera dom i en fritös eller i kastrull.
Toppa med finhackad persilja och en dipp pÄ sidan av. Jag körde med lite sweetchili för det var det jag hade hemma, vilket dessutom passade perfekt.
Om du inte vill fritera alla bollarna Ät gÄngen sÄ kan du alltid panera dom och sen lÀgga dom pÄ ett bakplÄtspapper i en matlÄda eller liknande och stÀlla in i frysen sÄ kan du ta fram och fritera nÀr du kÀnner dig sugen.