1 msk rapsolja
2 st morötter
5 st potatisar
1 st purjolök
0.5 st blomkålshuvud
1 st broccolihuvud
1 st palsternackor
0.5 st rotselleri
2 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärning
1 msk örtsalt
Färska eller torkade kryddor, till exempel persilja, libsticka, timjan, oregano
Salt och peppar
1. Skala och tvätta alla grönsaker. Skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Dela blomkål och broccoli till små buketter och skiva även stjälken. Skär purjolöken i breda strimlor. Fräs i en kastrull eller gryta i olja.
2. Häll över vatten och lägg i buljongtärningarna och koka upp. Låt koka tills grönsakerna precis har mjuknat. Obs! Om ni vill ha soppan slät, så mixa den med stavmixer eller i matberedare.
3. Smaka av med örtsalt och peppar.
4. Nybakat bröd till är godast, men knäckebröd passar också bra.