Läcker och smakrik currygryta med torsk, en fräsch och hälsosam rätt. Tips! Tina fisken i kylen över natten om du köpt fryst.
Jan. 22, 2023
300 g torskfilé
4 krm salt
1 st lime
1 vitlök
1 - 2 st broccoli en näve
1 st röd paprika
0.5 msk rapsolja
1.5 msk röd currypasta
200 ml kokosgrädde
0.5 dl vatten
0.8 msk japansk soja
1 krm salt
0.5 färsk koriander
1 dl jasminris
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär torsken i kuber och lägg dem på en tallrik. Salta och pressa över limesaft.
3. Skala och riv vitlök. Tärna zucchinin. Hetta upp olja och fräs samman vitlök och zucchini med currypasta.
4. Tillsätt kokosgrädde, vatten och soja och låt allt sjuda upp. Lägg ner torskbitarna i grytan och låt de sjuda sakta i ca 3-4 min. Smaka av grytan med salt.
5. Strö över rikligt med koriander och servera grytan med ris.