Denna smakrika kycklingpaj smaksatt med mango chutney är en av mina favorit matpajer! Passar perfekt som middag på helgen, i matlådan eller till lunch dagen efter om de skulle bli något över. Prova nu! 🧡
Feb. 4, 2023
150 g smör
3.5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk svartpeppar
2 st kycklingfiléer
140 g bacon
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 krm torkad timjan
1 st paprika (valfri färg)
1 st gul lök
1 st liten burk konserverad ananas
1 dl créme fraiche
1 dl mango chutney
1 tsk curry
2 st ägg
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 175° C varmluft.
Nyp ihop pajdegens ingredienser. Tryck ut degen i en pajform, även upp på kanterna. Nagga skalet med en gaffel och förgrädda skalet ca 10 minuter.
Skär kycklingen i små kuber. Skär baconet i 1 cm tjocka strimlor. Värm upp en stekpanna med lite olja eller smör om du vill. Stek kycklingen och baconet samtidigt i pannan tills nästan all vätska är borta. Tillsätt kryddorna.
Skär paprikan i mindre bitar och finhacka löken, tillsätt ner i pannan och låt mjukna. Ta av pannan från plattan.
Rör i ananasen, créme fraichen, mango chutney och curryn. Fördela blandningen jämt i pajskalet.
Knäck äggen i en bunke och häll i mjölken. Vispa väl. Häll i ägg/mjölkblandningen över pajen.
Grädda nu pajen i ca 20 minuter. Lägg på folie och grädda ytterligare ca 15-20 minuter. Låt svalna gärna 30 min innan servering. Servera med en god sallad! 🧡