En klassisk röra som man toppar i ostkorgar. Allt kan förberedas kvällen innan och bara skedas upp innan servering. Perfekt till mingel, påskbuffé eller till en finare middag 🥰
April 16, 2025
Riven ost
250 g räkor
0.5 dl majonnäs
0.5 dl hackad dill
2 - 3 msk riven pepparrot
Citronjuice (efter smak)
Salt och svartpeppar (efter smak)
8 st Ostkorgar: Riv upp ost. Det gör bra att ta hushållsost när man gör dessa. Värm upp stekpannan på medelvärme och lägg ut en osthög. Låt den smälta och börja bubbla. När man ser att den börjar gulna under, så vänd och stek andra sidan. Lägg osten över botten på ett litet snapsglas och tryck ihop allt runt glaset. Det är hett…. så ta lite hushållspapper i händerna. Omöjligt annars. Låt stelna.
Röra (till 8 st ostkorgar): Blanda ihop 250 gram räkor med 1/2 dl majonnäs, 1/2 dl hackad dill och 2-3 msk riven pepparrot. Smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar efter smak.
Fyll upp fina korgar med röran och pynta med tex citronskiva och gräslök.