Lihapiirakka- Finska köttpiroger

Börja med degen: Smält smöret, ha i mjölken och värm till fingervarmt. Lös upp jästen i vätskan, ha i salt, socker och mjölet och knåda med maskin ca 5 minuter, 10 minuter för hand. Täck över degen och låt jäsa till dubbel storlek. Gör under tiden fyllningen. Börja med att steka all lök, ha i färsen och stek några minuter, ha i ris och buljong och låt småputtra tills riset är mjukt och buljongen kokar in. Krydda. Det ska smaka mycket om fyllningen då degen tar bort mycket av smaken så var inte rädd att ösa på med kryddor. Kavla ut degen och stansa ut rundlar med ca 8 cm diameter. Fukta runt halva kanten och lägg 1 msk fyllning i mitten, vik ihop och kläm ihop och tryck med gaffel runt om. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Innan du friterar så nyp till lite runt om så att de håller tätt. Fritera i 180 grader tills de får fin färg. Njut som dom är eller med ost senap och bostongurka

Original recept från www.instagram.com

Lisa Leván

April 16, 2025

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.