Ett riktigt enkelt recept som ger krispiga vingar med en sötstark glaze.
Original recept från vm.tiktok.com
April 15, 2025
1 pkt kycklingvingar
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk korianderpulver
2 tsk salt
Svartpeppar
1 st lime
40 g smör
3 msk honung
3 msk siracha
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
Nypa timjan (valfritt)
Torka kycklingvingarna torra med hushållspapper och lägg en i bunke. Krydda med salt, chili, paprika, vitlök och korianderpulver. Pressa i en halv lime och blanda väl så kryddorna fäster runt om vingarna.
Fritera vingarna i 170 graders olja ca 8-9 minuter (kycklingen ska nå 82 grader).
I en kastrull, smält smör och gå i med honung, siracha, sesamolja, vitvinsvinäger och lite timjan. Rör ihop och låt puttra några minuter tills såsen blivit lite nedkokt och 'kladdig'. Smaka av med salt, peppar och balansera den till önskad smak med mer siracha om du vill ha hetta, honung för sötma, vinäger för syra etc.
Lägg den friterande kycklingen i en bunke och häll över såsen. Slunga runt så att såsen fäster överallt. Lägg upp på tallrik och strö över rostade sesamfrön och skiva upp en halv lime.