2 - 3 st medelstora sötpotatisar,
Ca 600 g
2 msk rapsolja
1 tsk chilipulver, t.ex. anchochili salt och nymalen svartpeppar
50 g smör
1 dl blandade nötter och fröer, t.ex. solroskärnor, hasselnötter och/
Eller pumpakärnor
4 st dadlar, urkärnade och i mindre bitar
1 - 2 tsk chiliflakes
1 msk olivolja
1 tsk honung
2 dl kokta belugalinser
1 pkt fetaost à 150 g, smulad
100 g babyspenat
1 st rödlök, i tunna skivor
1 st skvätt färskpressad citronsaft
Sätt ugnen pả 200 grader varmluft.
Skala och dela sötpotatisen i pyttbitar. Lägg pa en plat med bak-platspapper och ha pả olja, chilipulver, salt och peppar. Rör runt ordentligt. Lät rosta i ugnen tills sötpotatisen mjuknat, det tar 15-20 minuter.
Värm upp smöret till dressingen i en kastrull tillsammans med nötterna. När det börjar skumma och är lätt gyllene, dra kastrullen åt sidan och vänd i dadlarna och chiliflakes. Vispa ner olivolja och honung.
Ös hot honey-dressingen över den rostade sötpotatisen och blanda med kokta linser, fetaost, spenat, rödlök och citronsaft.
Peppra lite extra och servera genast.