En perfekt snitt till bubblet när gästerna kommer 🥂 Du kan lägga till färsk rödlök också om du gillar det.
Original recept från www.koket.se av Astrid Nordin
April 18, 2025
2 dl crème fraîche
50 g parmesanost, riven
Svartpeppar
1 st förp smördeg (à ca 425 g)
1 st ägg
Stenbitsrom
1 knippe gräslök
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg crème fraichen i en skål, rör ner parmesanen och smaka av med svartpeppar. Låt vila i kylen.
Skär smördeg i mindre rektanglar (cirka 4 x 8 centimeter) och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Pensla smördegsrutorna med uppvispat ägg och grädda dem i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
Hacka gräslök.
Lägg en klick parmesankräm på varje smördegspuff och toppa med rom och gräslök.
Servera som snittar till ett glas bubbel!