Härlig tapas som serveras med tryffelmajjo, rostad och picklade lök.
Original recept från vm.tiktok.com
April 13, 2025
2 skivor ryggbiff
2 st briochekorvbröd
1 dl majonnäs
Tryffelolja
1 st vitlöksklyfta
50 g smör
Hackade örter (persilja eller valfritt)
Picklad rödlök
Rostad lök
Salt och peppar
Rumsteperera ryggbiffen ca 30 min innan tillagning.
Blanda ihop rumstempererat smör med finhackad vitlök, finhackad persilja, salt och peppar.
Blanda majonnäs, tryffelolja, salt och peppar. (Jag adderade lite tryffelkräm men det är valfritt). Lägg majjon i påse för att kunna spritsa.
Stek korvbröden i lite smör så dem får fin yta. Ta från värmen och pensla med vitlökssmöret.
Stek ryggbiffen till önskad stekgrad och låt vila. Skiva sedan upp ryggbiffen runt.
Spritsa lite tryffelmajjo i botten på bröden, lägg på tunt skivad ryggbiff och spritsa ett varv till av tryffelmajjo och toppa med picklad och rostad lök. Avsluta med lite persilja på toppen. Dela på mitten och ät som tapas.