Denna sötpotatissallad med mango chutney- lax är så fräsch och som dessutom kan varieras i all oändlighet. Laxen kan bytas ut till ex kyckling. Grönsakerna och frukterna kan anpassas till efter säsong och smak förstås. Prova nu! 🧡
Jan. 26, 2023
4 st sötpotatisar
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
4 st portionsbitar lax (upptinad)
1 dl mango chutney
Citronpeppar
Salladsmix
Gurka
Tomater
Rödlök
Edamamebönor
Mango
Granatäpplekärnor
Fetaost
1 dl mango chutney
1 st citron
1 nypa salt
3 tsk olivolja
Sötpotatisen; Sätt ugnen på 200° C varmluft. Skala (om du vill) och skär potatisarna i mindre bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
Mango chutney- laxen; Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Pensla på mango chutneyn. Salta och krydda med citronpeppar. Ugnsbaka ca 15-17 minuter.
Salladen; Skölj oh skär grönsakerna och mangon i önskad storlek. Smula fetaosten.
Vinegrätten; Blanda mango chutney, saften från citronen, salt och olivolja. Tillsätt lite vatten om vinegrätten blir väldigt tjock.
Vid servering; blanda sötpotatisen med grönsakerna , frukterna, toppingen och vinegrätten på ett stort fat. Toppa med laxen. Eller lägg upp fint på tallrikar. Servera direkt.