Lyxfrulle en sånhär fin och solig lörda☀️ Vart otroligt gott att använda sig av just surdegsbröd. Om du inte har gjort det innan så gör det nästa gång 🫶🏼
Original recept från www.instagram.com
April 13, 2025
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker (brödet)
1 - 2 tsk kardemumma
Surdegsbröd
1 ägg
1 dl blåbär
2 - 3 dl grädde
0.5 dl socker
Citronsaft
2 msk kallt vatten
1 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker (grädde)
Koka upp blåbär, socker och citronsaft i en kastrull tills blåbären börjar mjukna och släpper ifrån sig all god saft
Blanda vatten och majsstärkelse och ha ner det i kastrullen för att reda av kompotten. Låt svalna
Vispa lätt upp ägg mjölk, kardemumma och vaniljsocker
Doppa ditt surdegsbröd i ägg och mjölkblandningen så det täcker båda sidor av brödet. (Använd torrt bröd, gärna bröd som du annars tänkt att slänga)
Stek brödet i smör på medelvärme tills fin yta på båda sidorna av brödet
Vispa ihop en lätt vispad grädde med vaniljsocker i.
När brödet svalnat en aning så toppar du med din lättvispade grädde och blåbärskompotten