Denna mumsiga chokladrulltårta är en riktig kaloribomd som är oemotståndlig! Fräscht med hallon och citronmeliss, och lite knaprighet med nötterna. Perfekt helt enkelt 🤎
Jan. 28, 2023
3 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0.5 dl kakao
1.75 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 dl nutella
Färska hallon
Citronmeliss
Hackade hasselnötter
Sätt ugnen på 250°C över- och undervärme. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Knäck i äggen i en bunke och tillsätt 2 dl socker. Vispa pösigt med elvisp. Tillsätt kakaon och vispa tills smeten blivit jämnt brun.
Sikta ner bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt. Häll i 0,5 dl av grädde ner i smeten och vänd till en jämna smet.
Häll ut smeten jämnt i en ugnsplåten. Grädda i ca 5-6 minuter mitt i ugnen.
Häll ut resterande strösocker på ett bakplåtspapper på köksbänken. Vänd din tårtbotten så undersidan kommer uppåt och översidan mot sockret. Dra försiktigt bort pappret. Pensla på pappret med kallt vatten om det är svårt att ta bort. Låt svalna några minuter.
Bred ut 2,5 dl av nutellan på tårtbotten. Rulla ihop tajt, skarven ska vara under tårtan. Låt nu kallna.
Vispa ihop resterande grädde och nutella tillsammans med elvisp. Spritsa fint på rulltårtan. Dekorera med färska hallon, citronmeliss och hackade hasselnötter.