Här har du en riktigt god tomatsoppa! Mustig och extra smarrig om du serverar den med en klick basilikacrème och pizza bullar.
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
April 15, 2025
1 st stor gul lök
1 msk smör eller olja
3 frp mutti finkrossade tomater (à ca 500 g)
2 msk tomatpuré
1 st grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 tsk torkad basilika/oregano
1 krm chili flakes
0.5 - 1 tsk balsamvinäger
0.5 - 1 tsk vitlökspulver
Nypa socker
Salt
Peppar
1 dl mellan- eller vispgrädde
2 dl crème fraiche
1.5 msk basilikapesto
Skala och hacka löken. Fräs den i smöret i en gryta eller kastrull.
Blanda ner lök, krossade tomater, tomatpuré, smulad grönsaksbuljongtärning och vatten i grytan. Låt koka ca 10 minuter. Fyll på med kryddor och smaka av med salt och peppar.
Mixa allt med stavmixer eller i en matberedare. Späd med grädde för att få soppan krämig. Vi silade även soppan lite för att få den extra slät.
Basilikacrème: Blanda crème fraiche och pesto, smaka av med salt och peppar. Klicka basilikakrämen i soppan strax före servering eller servera bredvid.
Servera gärna med en god fralla eller varför inte pizzabullar (vi åt färdiga från Findus)