Grillad sparris som serveras med knaprig chorizo, krämig burrata och riven parmesanost. Den här kombinationen är svårslagen och kommer garanterat gå hem på Tapaskvällen 🧀🍋
Original recept från vm.tiktok.com
April 12, 2025
1 knippe sparris
1 bit lufttorkad chorizo
1 st burrata
Parmesanost
Citron
Flingsalt
Svartpeppar
Grilla sparrisen i lite olivolja tills färdig, vi vill ge den färg från grillen men att den behåller krispighet och struktur. Strö lite flingsalt över mot slutet.
Tärna chorizon i små kuber och stek i kastrull på medelvärme. Det går fort och korven bränns lätt så pass på. Häll av korven i en skål och spara oljan korven släpper.
Lägg burrata på en tallrik och skär en snitt i den och bre ut på en tallrik.
Finriv parmesanost över burratan, mängd efter smak.
Lägg den grillade sparrisen på burratan och parmesanen.
Strö över chorizon och ringla över lite chorizo olja.
Avsluta med lite svartpeppar och servera med en grillad citron.
Grillad citron: Halvera citronen och pensla lite lätt med olivolja. lägg med köttsidan ner i en stekpanna eller på grillen och stek ca 10 minuter. Citronen ska få en rejäl grillyta.