2 dl sötmandel
2.5 dl glutenfria havregryn
2.5 dl boveteflingor
2 dl valnötter
3 dl quinoaflingor
1 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
2 dl melon- eller solroskärnor
1 msk smör- och rapsolja
0.5 dl äppeljuice
1 msk flytande honung
3 dl torkade tranbär
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175° C.
Grovhacka mandel och valnötter. Blanda ihop med alla gryn, flingor, frön och kärnor i en bunke.
Tillsätt smör- och rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl.
Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15 – 20 min tills den fått fin färg.
Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet.
Låt kallna. Blanda ner tranbären.
Förvara i burk med tätslutande lock. Gott till fil eller yoghurt.